מרכז קשר

מרכז קשר – מהו ולמי הוא מיועד?

הורים רבים בישראל מכירים את המונח מרכז קשר. זהו מקום המופעל על ידי רשויות הרווחה, במסגרתו נערכים מפגשים מפוקחים בין הורים לילדיהם. הסיבות להפניה למרכז קשר הן שונות, החל מאלימות במשפחה וכלה במשבר גירושין, כאשר המשותף הוא הצורך לחדש קשר שנפגע בין הורה לילד.

מי מפנה למרכז קשר?

הגורמים המפנים למסגרת זו הם ראשית כל בתי המשפט, כאשר מדובר למעשה בשלוש ערכאות שיכולות להפנות את המשפחה למרכז קשר: בית המשפט לענייני משפחה, בית הדין הרבני ובית משפט לנוער. בנוסף לכך, פקיד סעד או עובד סוציאלי מוסמכים גם הם להפנות הורה או את שני ההורים למרכז הקשר בעיר המגורים שלהם. כמו כן, חשוב לציין כי הורים הסבורים כי מרכז קשר יכול לסייע להם, יכולים לפנות למסגרת זו בהסכמה. הפנייה למרכז קשר יכולה לקרות במגוון של נסיבות שונות, כאשר אחד המקרים המוכרים הוא אלימות במשפחה.

אלימות במשפחה

במצב של הורה אלים, יש צורך מטבע הדברים בביקורים מפוקחים בינו לבין הילד. המטרה היא מחד, לשמור על בטחונו של הילד ולא לסכן אותו כך שחלילה יהיה קורבן לאלימות ומאידך למנוע נתק מוחלט בין הילד להורה. למותר לציין, כי ההורה המופנה למרכז קשר מסיבה של אלימות איננו ההורה המשמורן, אלא הילד נמצא במשמורת מלאה של ההורה האחר. במצב דברים רגיל, היה פוגש ההורה את הילד במסגרת זמני שהות, אך בשל הסכנה לבטחון הילד, מתקיימים מפגשים מפוקחים במרכז קשר.

נקודה למחשבה

אין ספק כי פעילותו של מרכז קשר היא חשובה וחיונית מאוד. אולם, חשוב לציין כי לעיתים מופנה הורה למסגרת זו ללא הצדקה ממשית. כך למשל, עת שמדובר על אבות בהליך גירושין. אז, מתוך רצון לפגוע בבעל, לקנטר אותו ו/או להשיג יתרון על פניו מבחינת המשמורת או חלוקת הרכוש, מתלוננת האם לרווחה על כך שבעלה אלים. לעיתים אף מגישה היא תלונת שווא במשטרה. אחת התוצאות של מצב זה היא שלילת זמני השהות של האב עם הילד ותחת זאת להפנותו למפגשים מפוקחים במרכז קשר. אין צורך להכביר במילים על הפגיעה הרבה בזכויות האב במישור זה וכמובן בטובת הילד.

Inheritance & Will

The rabbinic court

To Schedule a Consultation

Please leave details and protect your rights

Accessibility
×

Shalom!

What legal advice do you need?

× Consultation 24/7